Straffen jihadisten komen neer op 'moslimpje pesten'

algemeen
103
28 aug '14
De Nederlandse maatregelen tegen jihadstrijders werken mogelijk averechts.

De sancties die jihadisten krijgen opgelegd komen neer op 'moslimpje pesten', zegt advocaat Pestman woensdag tegen de NOS. De maatregelen zorgen er volgens hem juist voor dat mensen boos worden op de Nederlandse regering. "Het onder toezicht plaatsen van kinderen, het intrekken van subsidies en toeslagen, zijn vergaande maatregelen waardoor de onvrede onder deze groep en familieleden groeit", stelt de advocaat, die veel Syrië-gangers bijstaat. 

Er wordt volgens hem niet goed nagedacht over de mogelijke gevolgen van de maatregelen. Veel betrokkenen snappen volgens Pestman niet waarom zulke maatregelen worden getroffen. Hij erkent dat er onder moslims onrust heerst, maar die richtte zich tot nu toe vooral op wat er in Syrië gebeurt. Er zou nog geen bedreiging voor de Nederlandse openbare orde zijn. 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof bestrijdt de aantijgingen van de advocaat. Hij zegt tegen de NOS dat goed wordt gekeken naar de balans tussen preventie en repressie, om te voorkomen dat mensen zich tegen Nederland keren. 

© Novum 2014
polderjihad
nctv
moslims
syrië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi