Marokko is 'aardbeienkoning'

marokko
11
29 aug '14
Hoewel burgers in Marokko de aardbei niet vaak kopen is het land één van de grootste exporteurs ter wereld.

Volgens het ministerie van Landbouw en Visserij staat Marokko op plek vijf als het gaat om wereldwijde export van aardbei. Uit officiële cijfers blijkt dat in het jaar oogstjaar van 2013-2014 voor maar liefst 74.000 ton werd geëxporteerd. Dat is goed voor zo'n 7% van de totale internationale markt. Het ging hier vooral om bevroren aardbeien. Maar liefst 55.000 ton was bevroren toen het werd geëxporteerd. 

Europa blijkt een goede afnemer te zijn van de zoete fruitsoort. 95% van de Marokkaanse aardbeien ging namelijk naar Europese landen, zegt het ministerie. Door de 3.300 hectare grond voor de aardbeienteelt is het bovendien goed voor de werkgelegenheid in vooral de vruchtbare regio's Loukkos, Souss- Massa Draa en Gharb. Om het belangrijke product onder de aandacht te brengen organiseert het koninkrijk elk jaar een heus 'aardbeienfeest'.

In de Marokkaanse badplaats Moulay Bousselham viert men jaarlijks het feest met de naam 'International Strawberry Festival'. Naast feestelijke activiteiten worden producenten ook op de hoogte gehouden over nieuwe methoden van productie en behoud van aardbeien.

© Redactie 2014
marokko
aardbei
export
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi