Palestina dankt Marokko voor steun

marokko
23
29 aug '14
De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft gisteren zijn dankbaarheid geuit aan koning Mohammed VI voor zijn steun aan het Palestijnse volk.
Daarbij roemde en dankte hij ook het Marokkaanse volk voor het steunen van de Palestijnen. Dat meldt de secretaris-generaal van de Marokkaanse Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS), Mohamed Nabil Benabdellah. Tegenover staatspersbureau MAP maakte hij bekend dat Abbas vol lof is over de Marokkaanse steun. Benabdellah sprak de Palestijnse president tijdens een bijeenkomst met zijn partij. 

Ook wees hij op de inspanningen voor de wapenstilstand in Gaza, na de afschuwelijke zionistische agressie. Hoewel officieel niet bekend is wat de rol van Marokko is geweest in de onderhandelingen laat Abbas hiermee doorschemeren dat Marokko wel degelijk een vinger in de pap had.

De delegatie van PPS is sinds zaterdag in Palestina en verblijft daar tot 2 september om de situatie aldaar te bekijken. Ze ontmoeten onder meer een aantal Palestijnse functionarissen en bezoeken verschillende Palestijnse steden en historische en religieuze plaatsen. 

Het belangrijkste bezoek staat in het teken van Gaza. De delegatie zal daar kennis maken met de menselijke tragedie, veroorzaakt door de niet te stillen Israëlische dorst naar onschuldig bloed.
© Redactie 2014
marokko
mohammed vi
palestina
mahmoud abbas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi