Amrabat kijkt uit naar Afrika Cup in Marokko

marokko
29
1 sep '14
Nordin Amrabat speelt dit seizoen in de Primera División.

De aanvaller werd het afgelopen halfjaar door Galatasaray verhuurd aan Málaga, die club neemt hem dit seizoen ook over van de Turkse club. De aanvaller kiest daarmee voor zekerheid en ontwikkeling."In de Primera Division wil ik de lijn van afgelopen seizoen doortrekken", zegt de voormalig PSV'er in gesprek met De Telegraaf. 

Na twee goals en vijf assists keerde Amrabat afgelopen zomer terug naar Galatasaray. Daar staat hij tot medio 2017 onder contract. "Maar in de voorbereiding zag ik al dat ik weinig speeltijd zou krijgen." 

"Turkse clubs mogen volgens de reglementen negen buitenlanders onder contract hebben, waarvan er acht in de wedstrijdselectie mogen zitten en er maar vijf tegelijk in het veld kunnen staan. De aanvallende spelers die normaal gesproken in de basis staan zijn bijna allemaal Turks, terwijl de verdedigend ingestelde spelers vooral buitenlanders zijn. Als ik op de bank zit, is dat dus niet in mijn voordeel."

Trainer Cesare Prandelli wilde Amrabat niet per se kwijt. "Ik kan wel bij Galatasaray op de bank blijven hangen, maar ik wil nu gewoon een goed jaar neerzetten. En de Primera Division is een fantastisch podium om dat te doen. Je speelt twee keer per jaar tegen clubs als Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Athletic de Bilbao. Daar word je echt beter van. Ik heb me ook verdiept in de Griekse competitie, maar daar speel je toch minder duels op topniveau."

Het Griekse Olympiakos toonde interesse, net als een club uit Saudi-Arabië. "Maar voor het Midden-Oosten vind ik het nog te vroeg. Bovendien is in januari de Afrika Cup in Marokko en dat is iets waar ik ontzettend naar uitkijk."

© Voetbalprimeur 2014
marokko
nordin amrabat
galatasaray
malaga
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi