Drie arrestaties voor moord op Afrikaanse migrant in Marokko

marokko
20
3 sep '14
Rechercheurs in Tanger hebben na onderzoek drie verdachten kunnen achterhalen die betrokken zijn geweest bij de moord op de jonge Senegalees.
Hij werd in de buurt Boukhalef gedood tijdens rellen tussen Marokkanen en illegale immigranten uit de Sub-Sahara. Charles Ndour was een paar weken in Marokko en hoopte de oversteek naar Spanje te kunnen maken. Tijdens de rellen werd hij echter dodelijk getroffen tijdens een steekpartij. Dat gebeurde na een ruzie tussen een Marokkaan en een immigrant. 

De politie van Tanger heeft drie verdachten aangehouden. Zij zijn in voorlopige hechtenis geplaatst voordat ze zich moeten verantwoorden bij de rechter. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten. In de nacht van vrijdag op zaterdag braken rellen uit, een uiting van de vele frustraties onderling. In Boukhalef wonen veel illegale Afrikanen, in afwachting van hun vertrek naar Europa. 

Criminaliteit komt dan ook vaak voor in een van de armste wijken van Tanger. De immigranten zoeken hun heil vaak in het kraken van woningen die leegstaan en eigendom zijn van Marokkanen in het buitenland. Na een woningkraak dienen de appartementen vaak als plaats voor prostitutie en de verkoop van alcohol. 
© Redactie 2014
marokko
tanger
moord
charles ndour
rellen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi