Man die 'bezeten' kind van flat gooide in Bijlmer mogelijk zestien jaar cel in

algemeen
10
5 sep '14
Een 39-jarige man die vorig jaar een peuter vanaf de zesde etage van een flat in de Bijlmer gooide gaat als het aan justitie ligt voor zestien jaar de cel in.

Hem wordt moord ten laste gelegd. De officier van justitie sprak de eis vrijdagochtend uit. De 3-jarige Blessing viel in april 2013 van de flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost. Hij werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht en overleed een dag later. Kort daarna werd de Ghanese Paul A. aangehouden, de oom van het jongetje. Uit een verklaring van de vader van de peuter zou blijken dat A. de baby zou hebben 'weggegooid' omdat hij 'evil' zou zijn geweest. 

Omstanders hebben A. op de zesde verdieping zien staan en hoorden hem roepen. "Ik heb hem gedood", zou hij in het Ghanees hebben gezegd. Omdat hij volgens het OM met een vooropgezet plan handelde, wordt hem moord ten laste gelegd. Volgens het OM heeft A. het kind opgetild, is hij naar de galerij gegaan en heeft hij het jongetje op de reling gezet om hem vervolgens te duwen, te laten vallen of te gooien. 

Het is volgens de officier van justitie ongeloofwaardig dat Blessing in dat korte tijdbestek 'helemaal op eigen beweging over de reling zou zijn geklommen.' Paul A. zegt niet te weten wat er die avond is gebeurd. Hij was onder invloed van drank en drugs en kan zich niets herinneren. Hij ontkent het jongetje over de reling te hebben gegooid. 

© Novum 2014
bijlmer
paul a
bijlmer
moord
peuter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?