Voetbalwereld nog lang niet verlost van Sepp Blatter

sport
1
9 sep '14
Sepp Blatter heeft bevestigd dat hij zich kandidaat stelt voor een vijfde termijn als voorzitter van de FIFA.

De omstreden 78-jarige Zwitser staat al sinds 1998 aan het hoofd van de wereldvoetbalbond. Tijdens het FIFA-congres in Brazilië in juni kondigde Blatter al aan dat hij graag nog vier jaar wil aanblijven. "Ik kom in september met een officiële verklaring tijdens de vergadering van het uitvoerend comité", laat Blatter weten. Het uitvoerend comité komt op 24 en 25 september bijeen. 

"Het is uit respect voor de voetbalfamilie dat ik dan zeg: ja, ik ben er klaar voor. Ik ben een kandidaat." De laatste jaren kwam Blatter meer en meer onder vuur te liggen vanwege corruptieschandalen. Met name de Europese bonden haalden onlangs hard naar hem uit. "Het beeld van de FIFA is slechter geworden. Hoe je het ook wendt of keert, Blatter is eindverantwoordelijk", zei KNVB-preses Michael van Praag namens meerdere bonden in juni. 

Blatter stelde in 2011 nog dat hij aan zijn laatste periode als FIFA-baas begon, maar kwam daar later op terug. Eind augustus maakte Michel Platini bekend dat hij niet de strijd zal aangaan met Blatter. De Fransman opteert een langer verblijf bij de Europese voetbalbond UEFA. Zijn landgenoot Jérôme Champagne is vooralsnog de enige uitdager van de Zwitser. De verkiezing is in mei 2015, waarna de winnaar tot medio 2019 aan het hoofd staat van de FIFA. 

"Mijn missie is nog niet afgelopen", stelt Blatter, die zestien jaar geleden Joao Havelange opvolgde. "Ik kreeg tijdens het laatste congres steun van een meerderheid van de nationale bonden. Zij vroegen mij door te gaan." 

© Novum 2014
sepp blatter
fifa
uefa
michael van praag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi