'Franse imams moeten prediken tegen Daesh'

buitenland
12
10 sep '14
Franse moslimleiders hebben dinsdag imams in het hele land opgeroepen de preekstoel te gebruiken om zich uit te spreken tegen de extremistische beweging Daesh.

Daarnaast willen ze dat imams hun steun uitspreken voor christenen in het Midden-Oosten. Duizenden christenen in het Midden-Oosten zijn inmiddels op de vlucht geslagen voor Daesh. Ze krijgen de keuze tussen de dood of zich bekeren. Moslimleiders willen nu dat imams in het vrijdaggebed bidden voor de christenen. 

"Het is tegelijkertijd een boodschap aan het adres van hun folteraars, diegenen die misdaden tegen de menselijkheid begaan", aldus Patrick Karam, voorzitter van het nationale steuncomité voor christenen in het Midden-Oosten. "Dit zijn geen jihadstrijders. Dit zijn barbaren en zij die daarheen gaan om te vechten zijn medeschuldig aan misdaden tegen de menselijkheid." 

Onder de buitenlandse jihadstrijders die in Syrië en Irak vechten zijn veel Fransen. Westerse jihadstrijders baren de Verenigde Staten en de Europese Unie grote zorgen. 

© Novum 2014
frankrijk
irak
daesh
patrick karam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?