Amerikanen herdenken 9/11

buitenland
14
11 sep '14
Amerikanen hebben donderdag herdacht dat het precies dertien jaar geleden is dat de Verenigde Staten werden getroffen door omvangrijke aanslagen.

In New York, waar twee vliegtuigen zich op 11 september 2001 in de Twin Towers boorden, werd een herdenkingsceremonie gehouden bij het nieuwe Nationale 11 September Museum. Tegen het nieuwe decor vonden de gebruikelijke plechtigheden plaats. De namen van de doden werden voorgelezen, terwijl op het precieze tijdstip van de aanslagen momenten van stilte werden betracht. 

Een ander teken dat de donkere bladzijde in de Amerikaanse geschiedenis wellicht is omgeslagen is de voltooiing van het nieuwe World Trade Center dat op ground zero - de plek waar de Twin Towers stonden - hoog boven de omliggende wolkenkrabbers uitsteekt. Volgend jaar worden de kantoren in gebruik genomen. 

In Washington hielden politieke leiders en president Barack Obama korte toespraken bij het gedenkteken voor de slachtoffers van de aanslag op het Pentagon. "Dertien jaar nadat kleine geesten vol haat hadden samengezworen om ons te breken is Amerika fier en trots", zei Obama. 

© Novum 2014
barack obama
11 september
vs
twin towers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?