Schrikbarend: Marokkaanse vrouwen keuren huiselijk geweld goed

marokko
106
12 sep '14
Unicef heeft na onderzoek zorgwekkende cijfers gepubliceerd over huiselijk geweld en seksuele intimidatie.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat bijna 64% van de ondervraagde vrouwen in Marokko huiselijk geweld in sommige gevallen goedkeurt. Zo blijkt onder meer dat 120 miljoen meisjes het slachtoffer zijn van seksueel geweld en dat zelfs één op de tien nog voor haar twintigste verjaardag te maken krijgt met verkrachting of aanranding. Dit zijn de meest recente cijfers die Unicef publiceerde over geweld tegen kinderen in 190 landen. 

Het rapport heet 'Verborgen onder onze ogen' en werd gisteren gepubliceerd. Dit nieuwe rapport is gebaseerd op de grootste verzameling van gegevens ooit gemaakt', aldus Unicef. Naast de goedkeuring van huiselijk geweld door Marokkaanse vrouwen is het ook schokkend dat 30% van de meisjes die tussen 15 en 19 jaar trouwen te maken heeft met emotioneel, fysiek leed en seksueel geweld. 

Gemiddeld denken 54% van de vrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika dat het soms gerechtvaardigd is om geweld tegen vrouwen te gebruiken. In Marokko denkt 63,9% dat huiselijk geweld soms het antwoord is op problemen. Marokko eindigt daarmee in de top vijf qua hoeveelheid achter Algerije, Jordanië en Somalië. In Libanon keurt slechts 9,7% van de vrouwen huiselijk geweld goed, aldus Yabiladies. 

De bron meldde niet hoeveel vrouwen meededen aan het onderzoek en uit welke regio's ze kwamen. 

© Redactie 2014
marokko
huiselijk geweld
marokkaanse vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi