Aandacht in Marokko voor mishandelde jongen Den Haag (video)

marokko
59
15 sep '14
Het buitensporig geweld dat de politie gebruikte tegen de Marokkaans-Nederlandse Oubaid van 14 heeft zelfs de Marokkaanse pers gehaald.

Toen de politie een melding kreeg over de mishandeling van een kind aan de Hoefkade in Den Haag ging het volkomen mis. Agenten liepen de supermarkt binnen om de verdachte te spreken. Eenmaal buiten richtten ze zich op de 14-jarige jongen, die op dat moment van een afstand toekeek. De jonge Hagenees werd aangesproken en direct in de kraag gevat door de politie. Vervolgens werd hij zeer hardhandig op de grond gewerkt. 

Omstanders riepen de agenten toe om in ieder geval de knie van zijn hoofd te halen omdat hij daar duidelijk last van had. Toegesnelde collega's sloegen er vervolgens op los. Ook de vader van Oubaid, die op dat moment verhaal kwam halen kreeg rake klappen. De politie zegt opgetreden te hebben omdat de jongen 'het politiewerk belemmerde'. Op videobeelden blijkt dit echter niet. 

De vader en de jongen besloten samen met belangenbehartiger Mohammed Ghay aangifte te doen maar werden weggestuurd door de agent die verantwoordelijk is voor de mishandeling. De zaak is niet onopgemerkt gebleven in zowel binnen als buitenland. Naast de Nederlandse pers besloot ook Nadorcity een verslaggever naar Den Haag te sturen om met Ghay en de vader van Oubaid te spreken. 

Zij zetten de feiten samen met de verslaggever op een rijtje. Nadorcity.com is vooral in de Rif regio een populair nieuwsmedium en heeft een groot bereik. Het interview is inmiddels gepubliceerd en heeft voor veel reacties gezorgd. 

© Redactie 2014
marokko
den haag
mishandeling
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?