Agenten Dubai cel in voor chanteren Marokkaanse vrouw

marokko
23
15 sep '14
Twee politieagenten die misbruik van een Marokkaanse vrouw probeerden te maken worden fors gestraft voor het machtsmisbruik.

De twee moeten elk drie jaar in de gevangenis doorbrengen, meldt The National. Op 5 februari dit jaar voerden de 22-jarige en 26-jarige agenten een veiligheidscontrole uit. Toen ze de Marokkaanse vrouw controleerden bleek zij illegaal in het land te verblijven. In ruil voor seks zouden zij dat door de vingers zien en de vrouw niet in een cel stoppen. De 34-jarige vrouw wist niet wat ze meemaakte maar ging snel over tot een effectief plan. 

De vrouw zei tegenover de aanklagers het volgende: 'Ik was met een vriend in de taxi toen een politiepatrouille ons tegenhield. Ze vroegen om onze identiteitsbewijzen dus ik gaf hem mijn paspoort, dat hij in het systeem controleerde. Hij vroeg me mee naar de patrouillewagen omdat ik illegaal in het land was', legt ze uit. Eenmaal bij de wagen deed de agent haar een aanbod: een nacht in een hotel voor gemeenschap. 

Collega 'Ik kreeg zijn telefoonnummer en vertelde hem dat we vrienden kunnen zijn. Hij vertelde dat zijn collega de volgende dag seks met mij moest hebben, zodat ze me konden laten gaan.' Ze vroeg nog haar paspoort terug maar dat weigerden ze. De volgende dag nam de vrouw contact op met de politie. Ze kreeg een speciale telefoon om de gesprekken op te nemen. De machtsmisbruiker belde regelmatig en besprak met haar 'de zaken'. 

Hij werd tijdens een geheime operatie gearresteerd. Hij ontkende alle aantijgingen en ook de tweede agent ontkende. Voor de rechter was er echter genoeg bewijs om de mannen een jarenlange celstraf op te leggen en hun uit hun functie te ontslaan. Beide agenten kunnen nog in beroep gaan.

© Redactie 2014
marokko
vae
dubai
chantage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi