Ambassadeur Marokko bezoekt mishandelde tiener Den Haag

marokko
126
16 sep '14
De ambassadeur van Marokko in Nederland heeft de tiener en zijn vader bezocht in Den Haag.

Abdelouahab Bellouki reisde naar de 'stad van het recht' om daar kennis te maken met de slachtoffers en belangenbehartiger Mohammed Ghay. De ambassadeur bekeek onder meer de videobeelden die zijn gemaakt van de mishandeling. Daarbij werd een tiener van Marokkaanse komaf hardhandig tegen de grond gewerkt en kreeg hij een knie in zijn nek en meerdere rake klappen. 

Toen de vader van de 14-jarige jongen kwam kijken en de politie duidelijk meldde dat hij zijn vader is kreeg ook hij rake klappen. Op de pagina 'Stop zinloos politiegeweld' geeft de beheerder toelichting. 

'Indien de autoriteiten van de Koninkrijk der Nederlanden (burgemeester van Aartsen, politiechef van Musscher) niet naar ons willen luisteren en onze zorgen niet serieus nemen en onze belangen niet willen behartigen als Nederlandse staatsburgers; dan zijn we genoodzaakt om de autoriteiten van het Koninkrijk der Marokko in te schakelen en te informeren over onze zorgen, de ontwikkelingen in dit land en vragen om namens ons op te komen.'

De beheerder gaf de tekst de titel 'Koning Mohammed VI neemt het hoog op!'. Daarmee suggereert men in ieder geval dat de koning op de hoogte is van de schokkende gebeurtenis.

© Redactie 2014
marokko
mohammed vi
abdelouahab bellouki
den haag
schilderswijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?