Miss België-kandidate is nu moslima en heet Aicha
De 20-jarige Lindsey van Gele was regelmatig halfnaakt te zien tijdens miss-verkiezingen in België maar heeft haar leven drastisch omgegooid.
24 September 2014
lifestyle

Sinds haar verloving met de 24-jarige profvoetballer Mamoutou N'Diaye uit Mali gaat ze door het leven als moslima. Zo heet ze nu Aicha en heeft ze haar kleding aangepast, meldt Het Laatste Nieuws. Van Gele is al vier jaar samen met de voetballer van Zulte Waregem. Tijd om te trouwen vonden beiden. Hoewel ze zich al twee jaar geleden bekeerde gaat ze nu serieus in op haar nieuwe leven. 

Een compleet andere levensstijl was niet nodig, omdat ze toch geen varkensvlees en alcohol lust. 'Flink stappen deed ik ook nooit. Ik ga nog wel eens naar het café, maar drink dan cola. Ik voldoe nu aan alle vereisten om een moslim te zijn. Voor mijn vriend.' Sinds haar bekering heeft ze ook een nieuwe naam gevonden in Aicha: 'Samen gekozen. Mooi, hé? Veel hoor ik 'm niet, want Mamoutou noemt me gewoon schatje'.

Hoewel de Vlaamse nog veel moet leren heeft ze altijd het gevoel gehad dat er 'iets' is: 'In bed voor het slapengaan hou ik een klein gebedsmoment. Even nadenken over alles. Dat deed ik als tienermeisje trouwens ook al. Ik heb altijd geloofd in een soort levenskracht die ons helpt. Of die nu God of Allah heet...'

Critici kunnen wat haar betreft net zo lang door praten als ze willen: er iets van aantrekken doet ze toch niet. 'Mijn ouders vinden mijn keuzes prima, dat is het belangrijkste. Ze weten dat ik verstandig ben.'

moslima
bekeerlinge
aicha
lindsey van gele
opmerkelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi