'Briefpester' Moustafa K. kost gemeente jaarlijks half miljoen

algemeen
30
25 sep '14
De notoire brievenschrijver uit Dordrecht mag maximaal twee brieven per maand aan de gemeente schrijven.

Voor elke brief extra moet hij een dag de cel in. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald. De man, Moustafa K., maakt volgens de rechtbank zodanig misbruik van zijn recht om bezwaren en brieven aan de gemeente te sturen dat sprake is van 'onrechtmatig handelen'. Omdat hij een eerdere uitspraak, waarbij hij tien brieven per maand mocht sturen, overtrad, mag celstraf als uiterste redmiddel worden toegepast. 

Gemeenten zijn verplicht binnen een bepaalde termijn te reageren op brievenschrijvers. Voor K. waren op een gegeven moment permanent twee ambtenaren nodig. De gemeente was naar eigen zeggen vijfhonderdduizend euro per jaar aan de man kwijt aan het behandelen van de brieventsunami. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde begin dit jaar dat K. maximaal tien brieven per maand mocht sturen. 

Sinds die uitspraak verstuurde hij er echter honderden. Per te veel verstuurde brief moest K. 1260 euro betalen. Hij zat daardoor al op het maximum van drie ton. De gemeente wil overigens ook nog acht ton van K. Hij zou verbeurd verklaarde dwangsommen over de verhuur van twee panden niet hebben betaald.

© Novum 2014
opmerkelijk
moustafa k
dordrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi