Man die Marokkaan en andere buitenlanders neerstak had racistische motieven

marokko
10
25 sep '14
De vijf mensen die afgelopen maandag in de Spaanse stad Lleida werden neergestoken blijken het slachtoffer te zijn van een racistische aanval.

Het drama voltrok zich maandagmiddag. Aanvankelijk ging men nog uit van een buitenlandse man die zijn slachtoffers zomaar uitkoos. Het blijkt echter om een Spanjaard te gaan die zich richtte op buitenlanders. De officiële aanklacht luidt dan ook 'racistisch gemotiveerde aanvallen'. Hij stak een Marokkaan, Chinees, Pakistaan, Spanjaard en een Zuid-Amerikaan neer.

Meer dan honderd agenten maakten deel uit van een klopjacht. Hij werd uiteindelijk snel gegrepen. Tijdens het verhoor zou de 21-jarige Alejandro, student van de Universiteit van Lleida toegegeven hebben de dader te zijn. Op internet circuleren beelden van zijn laatste slachtoffer. Hij kreeg het mes in zijn schouder (foto), waarna de dader vluchtte.

Het slachtoffer bleef achter met een immens mes in zijn lichaam. Geen van de slachtoffers is overleden. Overigens is het over de schokkende aanval opmerkelijk stil gebleven in de politiek en wereldwijde pers.

© Redactie 2014
marokko
spanje
lleida
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?