Marokkaans jochie zonder gezicht krijgt eindelijk hulp

marokko
17
26 sep '14
Een Marokkaanse baby is geboren zonder ogen, geen neus en geen mond.

Het jongetje heeft lange tijd moeten leven zonder een gezicht maar hulp is onderweg. Zijn ouders gingen naar Melbourne voor een reconstructieve operatie. De wetenschap is er nog niet helemaal over uit over hoe dit soort misvorming tot stand komt. In Marokko is een operatie om de kleuter een gezicht te geven onmogelijk. Yahya reisde daarom af naar Australië. 

Yahya komt uit een dorpje in Tanger en heeft bovendien geen bovenkaak, omdat de botten van zijn gezicht niet goed samengevoegd zijn in de baarmoeder. Fatima Baraka woont in Australië en was op Facebook aan het kijken toen ze op Yahya stuitte. Hij was toen drie jaar oud. Ze zag een kind met een enorm gat in zijn hoofd. Ze voelde dat ze iets moest doen voor de kleine Yahya. 

Ze zocht vervolgens contact op met dr. Tony Holmes, die eerder deelnam aan de operatie van een Siamese tweeling. Tegenover Sunday Night zegt Holmes het volgende: 'Ik denk dat iedereen het recht heeft op een menselijk gezicht, helaas is dat niet het geval voor elk kind'. Sunday Night zendt een documentaire uit over de hele ingreep. Holmes en familie El Jabaly weten dat het een moeilijke klus zouden worden.

In de nacht van zondag op maandag zal het kind een loodzware operatie ondergaan. Zij zullen proberen om zijn leven een nieuwe betekenis te geven. De familie is inmiddels bezig met het inzamelen van donaties. Wil jij Yahya ook helpen? Neem dan contact op met moroccanchildrensappeal@gmail.com.

© Redactie 2014
marokko
melbourne
australië
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?