Marokkaanse moskee neemt volledig afstand van Daesh

algemeen
66
1 okt '14
De Marokkaanse al-Moslimin Moskee in Nijmegen heeft zich uitgesproken tegen organisatie Daesh.

Dat laat het bestuur van de moskee weten in een verklaring. Daarin sprak het over de 'gewelddadige jihadistische ideologie van Daesh' en dat deze organisatie niet overeenkomt met de wetgeving en gedragsregels uit de Koran. Volgens De Gelderlander schrijft de moskee dat een dergelijke verklaring broodnodig is omdat de moskee zich zorgen maakt over extreme misdrijven die in naam van de islam worden begaan. 

Bovendien voelen moslims in heel Europa zich bedreigd en angstig door toenemende moslimhaat. Bestuurslid Said Bouharrou pleit er tegenover de bron voor dat islamitische organisaties zich uitspreken tegen Daesh en andere extremistische clubs. 'Wij hebben het gevoel dat dit nodig is om te voorkomen dat mensen bang worden van hun islamitische buurman.'

Bouharrou zegt dat het juist nu belangrijk is dat moslims uitdragen dat de islam vredelievend is en niet alleen voor de niet-moslims in Nederland. Ook schrijft de moskee de verklaring om moslimjongeren ervan af te houden naar Syrië of Irak af te reizen.

© Redactie 2014
moskee
nijmegen
daesh
isis
said bouharrou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi