Islamistische partij wil voordelig parkeren tijdens Offerfeest

algemeen
11
1 okt '14
Als het aan de partij Islam Democraten in Den Haag ligt kunnen Hagenaars in de toekomst voordelig parkeren tijdens het Offerfeest.

De Islam Democraten pleiten voor aangepaste parkeertarieven tijdens feestdagen in Den Haag. Feestdagen zijn belangrijk in het sociale leven van veel Hagenaars en moeten daarom gestimuleerd worden door financiële drempels om geliefden en familieleden te bezoeken weg te nemen, aldus de partij.
 
Den Haag is de enige G4 gemeente die geen uitzondering heeft voor feestdagen in haar parkeerbeleid. Hagenaars betalen 365 dagen per jaar voor het parkeren. 'Het lijkt in Den Haag alsof familiebezoek op feestdagen alleen weggelegd is voor mensen die het kunnen betalen, een foute zaak', aldus fractievoorzitter Hasan Kucuk. De nationale feestdagen geven alle Hagenaars, ongeacht geloof of afkomst, de gelegenheid om familie of geliefden te bezoeken.
 
De Islam Democraten gaan een stuk verder in hun voorstel door ook niet-erkende feestdagen in beperkte mate mee te nemen als uitzondering binnen het parkeerbeleid. Dus niet alleen de van oorsprong christelijke feestdagen maar ook islamitische, joodse en hindoe feestdagen.

© Redactie 2014
islam democraten
den haag
offerfeest
hasan kucuk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi