Jonge Marokkaan opgepakt voor geven Koran aan Tom Cruise (video)

marokko
38
3 okt '14
Een jonge Marokkaanse burger werd tijdens opnames van Mission Impossible 5 gearresteerd in Casablanca.

De jongeman kwam op hoofdrolspeler en Hollywoodster Tom Cruise af waarna hij hem knuffelde en hem een exemplaar van de Koran gaf. Dit gebeurde tijdens het opnemen van de film. De gebeurtenis kreeg in Marokko en de Verenigde Staten de nodige aandacht. Volgens de bronnen zou het tafereel zich hebben afgespeeld tijdens de laatste opnamedag. Lokale media weten dat de jongeman vijf uur lang werd gehoord door de politie. 

Zij wilden graag weten of hij handelde uit een religieuze of politieke gedachte. Cruise is een bekende aanhanger van de Scientology kerk en dat maakt de zaak net iets ingewikkelder. Autoriteiten vreesden dat het om een gerichte waarschuwing ging maar dat bleek niet zo te zijn. Dat kwam onder meer naar voren door een brief, die de man in de Koran had gedaan. 

Brief Daarin stond het volgende: 'De Koran is het woord van God. Het is ruim 1400 jaar oud en het lezen ervan zal u voorzien van alle wetenschappelijke vragen die u zich wellicht afvraagt. Ook zal het u spirituele kracht en een diep gevoel van geloof geven'. Vrienden van de man meldden tegenover de pers dat hij uit de wijk Darb Lihoudi komt, waar de opnames plaatsvonden. 

Na verhoor werd hij weer vrijgelaten. Hoewel de politie zorgen had bleek hij van goede wil te zijn. Het is niet bekend of Cruise de Koran heeft gehouden.

© Redactie 2014
marokko
tom cruise
mission impossible 4
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?