Turkse bedelaar blijkt miljonair te zijn

buitenland
13
3 okt '14
De 75-jarige Mehmet Keles leefde en woonde op straat in de Turkse stad Konya en is misschien wel de rijkste zwerver van Turkije.

Hij stond op straat bekend als ‘Opa Plastic Zakje’. Dit om de reden dat hij altijd plastic zakken bij zich had als bagage. De man bleek echter niet zo arm als hij deed overkomen. Hij kwam tijdens een overnachting bij een bushalte op zeer gruwelijke wijze om het leven tijdens een ongeluk met een bus. Keles deelde voor zijn dood graag het eten dat hij kreeg van anderen. 

Tijdens het onderzoek naar zijn dood kwam aan het licht dat hij over een vermogen van 1,1 miljoen lira beschikt, zo meldt Turkije.net. Dat geld verspreidde hij over twee rekeningen. Uiteindelijk bleek de zwerver dus een miljonair te zijn. Zijn familie erfde het bedrag, waarmee ze hun dorp hebben opgeknapt. Ook hielpen ze met een gedeelte van het geld een goed doel, aldus de familie. 

Ondertussen vraagt men zich af waarom hij een leven als bedelaar verkoos boven dat van een rijk persoon, die zich alle luxe kon veroorloven. Volgens geruchten zag Keles zijn leven als een groot spel waarin hij gulle gevers telkens voor probeerde te zijn.

© Redactie 2014
opmerkelijk
turkije
mehmet keles
konya
zwerver
bedelaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?