Lagere straf voor doodschieten schoonzoon

algemeen
3
6 okt '14
Een 54-jarige man is maandag in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van zijn schoonzoon in 2012.

In tegenstelling tot wat de rechtbank oordeelde is er volgens het gerechtshof in Den Bosch geen bewijs voor moord. De rechtbank had de man vijftien jaar cel gegeven. Volgens het hof is er geen bewijs dat de man van tevoren had bedacht zijn schoonzoon om te leggen. Een ruzie zou ook de aanleiding van de schietpartij kunnen zijn, waardoor de man in een opwelling handelde. 

De man schoot het 32-jarige slachtoffer in zijn auto dood op een parkeerplaats bij een zwembad in Dongen in februari 2012. De man heeft altijd ontkend, maar volgens het hof is het zeker dat hij de schutter was. Zo werd op zijn jas bloed en hersenweefsel gevonden. 

De rechters hebben bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man zijn eigen kleinkinderen hun vader heeft ontnomen en zijn dochter haar echtgenoot. Bovendien was hij eerder veroordeeld voor vuurwapenbezit.

© Novum 2014
dongen
moord
schoonzoon
den bosch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?