Slimme jongeren in Marokko bedenken 'schapenhotel'

marokko
4
6 okt '14
Marokko viert vandaag de tweede dag van het offerfeest en in die geest hebben enkele jonge ondernemers een mooi plan bedacht.

In Marokko is het normaal om je offer ruim van tevoren aan te schaffen en het dier dan thuis te houden en te voeden. Omdat in de dichtbevolkte steden van Marokko weinig ruimte is om een levende schaap te houden bedachten ze in verschillende steden heuse 'schapenhotels'. Deze zogenaamde hotels kregen zelfs vijf sterren van de zelfbenoemde hoteleigenaren. Deze hotels bestaan uit tentjes en andere ruimtes om schapen in op te vangen. 

Mensen die geen ruimte hebben kunnen hun schaap in een hotel onderbrengen tot het Offerfeest zou beginnen. Dat zou uitkomst bieden voor personen met kleine appartementjes of mensen die simpelweg geen zin hebben om dieren te verzorgen. Een nachtje in dit vijf-sterrenhotel kostte rond de 15 dirham. Daarvoor kreeg het offer onderdak, voedsel en in sommige gevallen heel wat liefde. 

Dat meldt de krant Le Matin. Bewoners van onder meer Casablanca vinden het een goede uitkomst. Tegenover de krant zegt een vrouw: 'Het is het beste idee dat ze maar bedenken konden. Op deze manier zijn we af van hun geur, het vuil en hoeven we ze niet te voeden. Dit alles voor een bedrag tussen de 15 a 20 dirham'.

© Redactie 2014
marokko
casablanca
schapenhotel
offerfeest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi