Christelijk raadslid pleit voor doodstraf: 'Kan ik best zelf uitvoeren'

algemeen
33
7 okt '14
Het Vlissingse raadslid van de SGP, Lilian Janse, steunt het partijstandpunt om de doodstraf weer in te voeren.

Sterker nog: ze ziet haarzelf best zitten als beul die bijvoorbeeld de injectie moet toedienen of het knopje aan moet zetten voor de elektrische stoel. Best heftig, dergelijke uitspraken. Het is dan ook vreemd dat er nauwelijks media-aandacht is of Kamervragen zijn gesteld. Alert: open deur gaat nu ingetrapt worden... Wat als Lilian Janse eigenlijk Mohammed El Nogwat heette en uitkomt voor een islampartij? 

Enfin... De uitspraken deed Janse in een interview met Trouw, waarin ze onder meer sprak over de tien christelijke geboden. Daarin staat onder meer 'Gij zult niet doodslaan'. Daarop reageerde de politica als volgt: 'Ze mogen, volgens de Bijbel, wel besluiten om een einde te maken aan het leven van een moordenaar of een verkrachter. Van mij mag de doodstraf weer worden ingevoerd'.

Ze kon het daarna niet laten om ook hier weer de islamitische wereld te noemen: 'Snel en niet extra pijnlijk of zo - het hoeft geen show op de markt te worden zoals in de Arabische wereld gebeurt. Ja, ook zíjn leven is van God gegeven, maar iemand die zulke gruwelijke dingen doet, heeft al zijn rechten verspeeld. (...) Het klinkt misschien hard, maar ik geloof dat ik - zolang ik het vreselijke lot van zijn slachtoffers maar in gedachten houd - zelf de beul zou kunnen zijn'.

© Redactie 2014
christenen
sgp
lilian janse
doodstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?