Afellay op dreef: 'Ben geen ster, maar zit er wel altijd bij'

sport
69
8 okt '14
Menig voetballiefhebber keek afgelopen maand op van het selecteren van Ibrahim Afellay.

Zelf was de voetballer minder verrast. "In het verleden zat ik er ook altijd bij als ik fit wat." Na slechts een paar wedstrijden voor Olympiakos nam Guus Hiddink de Utrechter, die hij bij PSV liet debuteren, al op in zijn eerste Oranje-selectie. Tot verbazing bij de voetballer leidde dat echter niet. "In het verleden zat ik er ook altijd bij als ik fit was. Ik voel me ook heel goed en speel veel wedstrijden op topniveau. Mijn blessure is een gepasseerd station, daar moet een streep onder", vertelt hij aan NUsport.

De aanvallende middenvelder is naar eigen zeggen al sinds februari weer op niveau. "De buitenwereld ziet die bevestiging pas in de Champions League, maar na mijn herstel trainde ik met de beste spelers van de wereld. Dat hielp natuurlijk om mezelf naar een hoger niveau te tillen", aldus Afellay, die bij zijn rentree in de Champions League tegen Atlético Madrid direct tot scoren kwam. 

"Alle trainingen hebben geresulteerd in die prestatie. En dat terwijl het voor mij al een godsgeschenk is dat ik weer mag doen wat ik leuk vind. Ik ben een bevoorrecht mens, al had ik die blessureperiode niet nodig om dat te beseffen", zegt Afellay, die zich niet als één van de sterren van Olympiakos bij Oranje heeft gemeld. 

"Ik ben nooit een ster geweest en zal nooit een ster zijn. Het is een club die veel spelers heeft verkocht en nu een mix heeft tussen een aantal buitenlandse jongens en jonge spelers. Eric Abidal speelt ook bij ons."

Inmiddels traint hij bij Oranje en daar laat hij zien goed op dreef te zijn

© Voetbalprimeur 2014
ibrahim afellay
olympiakos
oranje
guus hiddink
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi