Viespeuk cel in voor dwingen meisjes tot webcamseks

algemeen
0
9 okt '14
Een 23-jarige man die via een webcam vier meisjes verleidde tot seksuele handelingen moet twintig maanden de cel in.

Ook moet hij zich maximaal een jaar laten opnemen in een psychiatrische kliniek. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald. De straf valt zwaarder uit dan de officier van justitie had geëist. Volgens de rechtbank is bewezen dat de man tussen 2010 en 2014 webcamseks heeft gehad met minimaal vier meisjes tussen de 13 en 16 jaar. De contacten op internet begonnen 'vriendschappelijk', maar uiteindelijk bedreigde hij de kinderen met moord, verkrachting en mishandeling. 

Naaktfoto's Hij dreigde onder meer meer naaktfoto's op internet te zetten. Bij een meisje eiste hij telkens haar zusje op als ze geen seksuele handelingen uitvoerde. "Het leed dat de verdachte deze jonge meisjes heeft toegebracht is bijzonder groot", aldus de rechtbank. De man is verminderd toerekeningsvatbaar, maar dat leidt volgens de rechtbank niet tot een lagere straf. 

Gezien de ernst van de feiten en omdat de maatschappij tegen een herhaling van deze feiten moet worden beschermd, acht de rechtbank een zware straf op zijn plaats. De man heeft tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen. Het OM had dertig maanden cel geëist, waarvan twintig voorwaardelijk. 

© Novum 2014
ontucht
webcam
naaktfoto's
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi