marokko
35
10 okt '14
In een halfgevuld stadion in Marrakech nam Marokko het op tegen Centraal Afrikaanse Republiek.

Mede dankzij een hattrick van Abderrazak Hamdallah wist Marokko met 4-0 te winnen in de oefeninterland tegen Centraal Afrikaanse Republiek. Omar El Kaddouri was de andere doelpuntenmaker. Nadat er aan beide kanten een doelpunt was afgekeurd voor buitenspel, opende Guangzhou aanvaller Hamdallah in de 34e minuut de score, door de bal in het lege doel te schieten na een afgemeten pass van Mbark Boussoufa.

Boussoufa was één van de betere spelers op het veld. Nog geen vijf minuten later scoorde Hamdallah opnieuw, na defensief geklungel bij Centraal Afrikaanse Republiek. Ondanks dat Marokko makkelijk meer had kunnen scoren, was 2-0 de ruststand. In de tweede helft bleef Marokko aanvallen en op zoek gaan naar het derde doelpunt. Dat derde doelpunt kwam ook in de 57e minuut.

Nabil Dirar, die een degelijke wedstrijd speelde, gaf een mooie voorzet aan Omar El Kaddouri die glijdend de 3-0 binnenschoot. Het mooiste werd voor het laatst bewaard. Na een vlijmscherpe aanval via meerdere spelers, kwam de bal uiteindelijk bij El Kaddouri terecht die een pass in het zestienmetergebied gaf aan Nordin Amrabat, maar die stapte over de bal heen en liet Hamdallah zijn derde doelpunt van de avond optekenen.

In de 83e minuut kreeg Hamdallah een dikverdiende publiekswissel.