Marokko heeft geen moeite met Kenia: 3-0 (video)

marokko
67
14 okt '14
Marokko heeft ook de tweede oefeninterland in oktober winnend afgesloten. In Marrakech werd gisteravond Kenia met 3-0 verslagen.

Bondscoach Badou Zaki begon met vrijwel dezelfde opstelling als tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Yassine Bounou, Achraf Lazaar en Abdelaziz Barrada stonden deze keer echter wel in de basis. In de eerste helft kreeg Marokko enkele kansen via Lazaar en Hamdallah, die de bal tegen de paal schoot. Verder zat de grensrechter drie keer mis bij een uitbraak van Marokko.

In de tweede helft kwam Marokko pas in de 78e minuut op een 1-0 voorsprong via debutant Mehdi Karnass. De 24-jarige middenvelder van het Noorse Aalesunds FK krulde de bal mooi binnen. In de 86e minuut kreeg Marokko een penalty nadat Hamdallah onderuit werd gehaald. De strafschop werd benut door Lokomotiv Moskou middenvelder Mbark Boussoufa.

Twee minuten later kwam Marokko op een 3-0 voorsprong via Mouhssine Iajour, die de bal op maat kreeg van invaller Ayoub El Khaliqi. In november speelt Marokko opnieuw twee oefeninterlands. De tegenstanders zijn dan Zimbabwe (13 november) en Benin (16 november). Beide duels worden in Agadir gespeeld.