Britse homo vreest en wil asiel voor Marokkaanse vriend

buitenland
17
14 okt '14
Ray Cole, de Britse man die in Marokko werd gevangengezet voor homoseksuele handelingen, doet er alles aan om zijn Marokkaanse vriend te steunen.
De jonge Marokkaan Jamal zou een relatie hebben met de 70-jarige Brit. Beiden werden in Marrakech gearresteerd toen Cole speciaal voor zijn Marokkaanse toyboy naar het land kwam. Ze werden schuldig bevonden aan homoseksuele handelingen, waarvan het bewijs op hun telefoons staan. Vervolgens moesten ze vier maanden achter slot en grendel brommen waarna ze vrij werden gelaten. 

Cole maakt zich echter zorgen over het leven van Jamal. 'Helaas hebben zijn vrienden het verhaal meegekregen, hij kan niet naar buiten en zit thuis vast. Hij heeft daaronder te lijden en is wanhopig Marokko te verlaten', zegt de Brit tegen Pink News. Tegenover de bron blikt hij opnieuw terug op zij tijd in de Marokkaanse cel: 'De cel komt dichtbij de hel. De stank, alle lawaai en het geschreeuw... het was afschuwelijk'. 

Eenmaal in de gevangenis werden ze gescheiden. Jamal en Ray zagen elkaar een paar keer in de gevangenis en spraken af niet met elkaar te spreken. Hij gaat verder: 'Het was vochtig, in een kamer voor 44 mensen zaten er meer dan 60. Er waren niet genoeg bedden, overal kakkerlakken en er was een toilet die we met z'n allen moesten delen. Ik moest op de grond slapen en heb er nog steeds last van'. 

Eten
Over het eten was Cole niet geheel negatief. Met een cynisch toontje zei hij: 'We kregen eten en een deel ervan heb ik gegeten, het heeft me niet gedood dus ik denk dat het in orde was'. Hij wil homoseksuelen waarschuwen op hun hoede te zijn. 'We waren constant op onze hoede en deden niets om de aandacht op onszelf te vestigen. We denken dat iemand de politie heeft getipt.'

'Als je een ontmoeting hebt met een Marokkaans persoon, wees dan erg voorzichtig en neem je smartphone niet mee.' Hij denkt dat Marokko wel een lesje geleerd heeft en het zou Cole dan ook verbazen als er opnieuw homo's worden opgesloten. Daarin vergist hij zich kennelijk want de autoriteiten hebben aangegeven dat homoseksualiteit strafbaar blijft.

De Brit is momenteel druk bezig met het aanvragen van asiel voor Jamal. 
© Redactie 2014
marokko
ray cole
homoseksualiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi