'Pak Afrika Cup van Marokko af en geef het aan Zuid-Afrika'

marokko
110
15 okt '14
De problemen rondom de Afrika Cup van 2015 in Marokko worden alsmaar groter.

Aissa Hayato, voorzitter van de Afrikaanse Football Federation (CAF), overweegt om Zuid-Afrika te vragen als gastheer op te laten treden voor de Afrika Cup in 2015. Deze stap komt enkele dagen nadat de Marokkaanse bond aan de CAF vroeg om het toernooi uit te stellen wegens het ebolavirus. Het toernooi staat gepland van 17 januari tot 8 februari. Het Marokkaans ministerie van Jeugd en Sport gaf daarover een speciale verklaring uit. 

Daarin werd het belang van een uitstel uitgelegd. Marokko is namelijk als de dood dat het virus zich in eigen land gaat nestelen door de vele supporters uit Afrikaanse landen. Volgens Zuid-Afrikaanse media heeft Hayato de ultieme oplossing: het toernooi aan Zuid-Afrika toekennen. 

De voorzitter zal volgende week aan de president van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond vragen of hij open staat voor de organisatie van de dertigste editie van het prestigieuze toernooi. De berichten gaan zelfs zo ver dat media stellen dat als Zuid-Afrika instemt men gelijk kan beginnen met plannen. Het zou de derde keer zijn dat het toernooi door een ander land zal worden georganiseerd dan aanvankelijk de bedoeling was. 

© Redactie 2014
marokko
zuid-afrika
aissa hayato
afrika cup 2015
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi