Franse moslims kunnen voedsel op varkensvlees testen

buitenland
8
21 okt '14
Het Franse biotechbedrijf La Société Capital Biotech heeft een nieuw product gelanceerd waar vooral moslims blij mee zullen zijn.

Het gaat om een tester waarmee moslimconsumenten voedsel kunnen controleren op aanwezigheid van varkensvlees of alcohol. Dat meldt MWN. De tester heet ‘Halal Test’ en is een product van een 25-jarige Franse Algerijn. Abderrahman Chaoui werkte samen met ondernemer Jean-Francois Julien. Het setje kost €6,90 en bestaat uit een strookje die de consument in een glas warm water moet stoppen. 

Ook moet er een monster van het voedsel bijgevoegd worden. Chaoui legt uit: ‘Na dit gedaan te hebben verschijnt er een balk op de strip… En als er een ander verschijnt, betekent dit dat het mengsel varkensvlees bevat’. Chaoui zegt dat hij hiermee een gat in de markt heeft ontdekt omdat er behoefte is aan dergelijke testers. 

Gezien de vele moslims in Frankrijk is het niet vreemd als de testers massaal gekocht worden. Er zijn nog geen plannen gemaakt om de Halal Test in Nederland te introduceren.

© Redactie 2014
islam
frankrijk
halal tester
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi