Familie Marokkaans slachtoffer Algerijnse beschieting doet verhaal (video)

marokko
14
21 okt '14
De familie van Salhi Rizkallah heeft verduidelijkt hoe het incident zich heeft afgespeeld. Ook is bekend dat het slachtoffer minimaal één oog kwijtraak.

In een video, geplaatst op een lokale nieuwssite in Oujda, doen de vader en broer van Salhi hun verhaal over wat er met hun zoon gebeurde. Rizkallah werd zaterdagochtend beschoten bij de grens tussen Marokko en Algerije. Hij woont in de buurt. Toen hij schoten hoorde wist hij dat hij zich uit de voeten moest maken.  Zijn broer zegt hierover dat zijn broer snel werd neergeschoten toen hij opstond. 

‘Ik hoorde de schoten en belde mijn zoon om hem te vragen of hij daar in de buurt is’, zegt de vader van het slachtoffer op zijn beurt.  Volgens Oujda City gingen Marokkaanse agenten direct op het rumoer af. De familie ziet graag dat de autoriteiten de bescherming van de familie op zich neemt. Salhi zit nog steeds in het Farabi ziekenhuis in Oujda en werd bezocht door verschillende Kamerleden. 

Hij heeft dringend een operatie aan zijn gezicht nodig, waar hij door een kogel werd geraakt. Abdulnabi Baoui is lid van het parlement en ziet graag dat de ministers van Binnen- en Buitenlandse Zaken klachten indienen tegen Algerije bij de Veiligheidsraad en andere internationale organisaties. 

Algerije zegt vooralsnog niet betrokken geweest te zijn bij het schietincident. Sterker nog: Algerije zegt dat Marokko de gebeurtenissen in scene heeft gezet.

© Redactie 2014
marokko
salhi rizkallah
oujda
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?