Speciale stemming in Marokkaans parlement inzake gokreclames

marokko
2
22 okt '14
In het Marokkaans parlement stemmen Kamerleden vandaag over een wet die de afschaffing van gokreclames moet verbieden.

Als het aan de grootste partij PJD ligt komt er een algeheel verbod op reclame maken voor gokken in de media. Bij een eventuele goedkeuring van de wet zien we geen reclames meer voor gokken op televisie of in de pers. De minister van Communicatie Mustapha El Khalfi diende het voorstel vorig jaar in tijdens hervormingen van de sector. Het voorstel kon op veel kritiek rekenen. Na een lobby van hooggeplaatste mediafiguren werd toen nog afgezien van de invoering. 

Vandaag houdt de Kamer toch een stemming. Oppositiepartijen beschouwen het verbod op gokreclames als een van de speerpunten van de islamitische PJD-partij. Zij stellen dat ze hiermee hun ideologie willen doordringen op de bevolking. Op de wet valt in principe niet veel negatiefs te zeggen, zeker niet omdat verslavingen met betrekking tot gokken enorm stijgen in het land. 

Gevaarlijk Een medewerker van Mohammed Ouazzine, minister van Jeugd en Sport, voorziet gevaar als de wet aangenomen gaat worden. Naast de financiële klappen zal ook de verspreiding van illegale en verslavende spellen in de hand worden gespeeld, meldt Liberation. 

© Redactie 2014
marokko
wetsvoorstel
gokken
verslaving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi