Marokkaanse economie groeit met 3,4%

marokko
34
24 okt '14
Het ministerie van Financiën heeft cijfers vrijgegeven over de economische cijfers dit jaar en voor volgend jaar.

Tegenover Sharq al Awsat zegt minister Mohamed Bousaid dat de Marokkaanse economie dit jaar uit zal komen op een stijging van 3,4% en dat het tekort op 4,9% uitkomt. Als het aan de regering ligt zal het tekort in 2015 worden teruggedrongen tot 4,3% van het BBP. Overheidsuitgaven op het gebied van het compensatiefonds moeten daarom lager worden en effectiever werken. 

Desondanks weigert Bousaid te spreken over een begroting gericht op bezuinigingen. Sterker nog: Marokko wil het aankomend jaar flink meer investeren op enkele gebieden. Zo worden investeringen gedaan voor projecten in de infrastructuur, moet het onderwijs beter worden en komt er meer geld voor de gezondheidszorg. Bovendien wil Marokko de sociale ongelijkheid verminderen. 

Ook worden er geen belastingverhogingen doorgevoerd, liet de minister weten. De inflatie zal zich beperken tot 0,7% terwijl de werkloosheid 9,3% bereikt. Vooral op het gebied van werkgelegenheid zijn miljoenen Marokkanen boos. Gediplomeerden en niet-gediplomeerden eisen meer daadkracht van de staat.

© Redactie 2014
marokko
marokkaanse economie
mohamed bousaid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi