Marokkaanse economie groeit met 3,4%

economie
34
24 okt '14
Het ministerie van Financiën heeft cijfers vrijgegeven over de economische cijfers dit jaar en voor volgend jaar.
Tegenover Sharq al Awsat zegt minister Mohamed Bousaid dat de Marokkaanse economie dit jaar uit zal komen op een stijging van 3,4% en dat het tekort op 4,9% uitkomt. Als het aan de regering ligt zal het tekort in 2015 worden teruggedrongen tot 4,3% van het BBP. Overheidsuitgaven op het gebied van het compensatiefonds moeten daarom lager worden en effectiever werken. 

Desondanks weigert Bousaid te spreken over een begroting gericht op bezuinigingen. Sterker nog: Marokko wil het aankomend jaar flink meer investeren op enkele gebieden. Zo worden investeringen gedaan voor projecten in de infrastructuur, moet het onderwijs beter worden en komt er meer geld voor de gezondheidszorg. Bovendien wil Marokko de sociale ongelijkheid verminderen. 

Ook worden er geen belastingverhogingen doorgevoerd, liet de minister weten. De inflatie zal zich beperken tot 0,7% terwijl de werkloosheid 9,3% bereikt. Vooral op het gebied van werkgelegenheid zijn miljoenen Marokkanen boos. Gediplomeerden en niet-gediplomeerden eisen meer daadkracht van de staat.
© Redactie 2014
marokko
marokkaanse economie
mohamed bousaid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi