Real Madrid overklast Barcelona tijdens geweldig voetbalgevecht

0
25 okt '14
Real Madrid heeft zaterdag de Clasico tegen FC Barcelona gewonnen. Ondanks een vroege 1-0 achterstand trok de ploeg van trainer Carlo Ancelotti in eigen stadion met 3-1 aan het langste eind.

Barcelona blijft ondanks de nederlaag koploper in de Primera Division, maar ziet Real Madrid tot op een puntje naderen. Neymar opende in Santiago Bernabeu al in de vierde minuut de score, waarna Barcelona goede kansen op de 0-2 liet liggen. Ook Real Madrid verzuimde te scoren waardoor het spannend bleef. Na de gelijkmaker van Cristiano Ronaldo uit een penalty in de 35e minuut nam de thuisploeg het heft in handen.

Dat resulteerde na rust in doelpunten van Pepe (50e) en Karim Benzema (61e). Na het fluitsignaal mochten de Catalanen nog van geluk spreken dat het niet uitliep op een monsterscore. Barcelona was voor dit weekeinde als enige club in Spanje nog ongeslagen en had zelfs nog geen doelpunt tegen gekregen.

Sevilla kan zondag van de misstap van Barcelona profiteren. Bij een zege komt de winnaar van de Europa League met 22 punten uit negen wedstrijden gedeeld aan kop in Spanje.