Roosendaal kijkt ogen uit tijdens open dag moskee

algemeen
50
27 okt '14
Vrijdag werd in Roosendaal de nieuwe Marokkaanse moskee officieel geopend. Daarbij mocht iedereen een kijkje komen nemen.

BN De Stem doet verslag van de open dag en zegt dat mensen zelfs buiten stonden te wachten om binnen een rondleiding te krijgen. Nieuwsgierigheid alom! De opkomst overtrof alle verwachtingen. Volgens de bron kwamen er ongeveer drieduizend mensen op de moskee af om de gloednieuwe aanwinst van binnen te bekijken. In groepjes werden ze rondgeleid en velen raakten geïmponeerd omdat ze nooit een moskee van binnen hadden gezien. 

Ook de Koran, die in het Nederlands te zien was, deed veel met de bezoekers. Peter van Osta uit Roosendaal vond het een mooie ervaring en gaat de Koran zeker lezen: 'Geweldig, dit is abosluut een sieraad voor Roosendaal. En dat boek is interessant, het is in het Nederlands. Dus dat ga ik zeker eens inbladeren'. Bekeren tot de islam ziet hij echter (nog) niet zitten, daarvoor geniet hij te veel van zijn flessen wijn. 

'ee joh, dan moet ik thuis van m'n flessen wijn afblijven. Dat doe ik niet. Ik ben een liefhebber.' Het moskeebestuur zegt met het nieuwe gebedshuis middenin de samenleving te willen staan en een positieve bijdrage leven. Tijdens de open dag werd in ieder geval een goede start gemaakt. BN De Stem citeerde voorzitter Mohamed Amezian: 'Ik ben trots op deze moskee maar zal nog trotser zijn als we de ideeën die we hiermee hebben in daden hebben omgezet. De moskee is maar een onderdeel van het gebouw'.

Bezoekers vonden niet alleen de gebedsruimtes met gigantische kroonluchter indrukwekkend, maar ook de klaslokalen maakten indruk. Daar krijgen kinderen Arabische lessen en lessen over de Koran en islam. Elly de Regt zegt daarover kort maar krachtig: 'Dat zie ik ze bij ons niet zo gauw doen', verwijzend naar waarschijnlijk de kerkgemeenschap.

© Redactie 2014
moskee
roosendaal
marokkanen
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?