'150 mensen bij stille tocht voor doodgeschoten hond'

algemeen
22
28 okt '14
Ongeveer 150 mensen hebben maandagavond in Haarlem deelgenomen aan een stille tocht om de zaterdagavond door de politie doodgeschoten hond Chico te herdenken.

Dat meldt RTV Noord-Holland. Voor het politiebureau aan de Koudenhorn werd een minuut stilgestaan bij de dood van het dier. De stille tocht zou zijn georganiseerd om te demonstreren tegen onnodig politiegeweld tegen dieren. De politie stelde maandag in een verklaring dat sprake was van rechtmatig gebruikt geweld. Agenten namen zaterdagavond een kijkje bij een woning aan de Rozenprieelstraat nadat een melding was binnengekomen van geluidsoverlast. 

Toen zij contact wisten te krijgen met de bewoner hoorden zij een hond blaffen, waarna een man de deur opende en de hond het commando zou hebben gegeven aan te vallen, gaf de politie maandag aan. De agent moest volgens de politie binnen een fractie van een seconde de situatie inschatten. "Hij viel achterover en schoot om zichzelf in veiligheid te brengen en de hond te stoppen", aldus de politie. 

De agent loste enkele schoten, waardoor het dier dusdanig gewond raakte dat de hond later in een dierenziekenhuis overleed. Volgens de politie hebben zich in het verleden overigens meerdere bijtincidenten voorgedaan met de hond. De 34-jarige bewoner werd aangehouden wegens een poging tot zware mishandeling en het opruien van een dier. 

Hij kwam een dag later weer op vrije voeten. 

© Novum 2014
haarlem
hond
moord
dierenbeul
chico
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?