Kinderen spelen met menselijke resten in Marokko

marokko
3
28 okt '14
In Ksar El Kebir werd bij toeval een onbekend graf ontdekt in de buurt van een markt. Autoriteiten zoeken uit uit welk jaar de botten dateren.

Hespress meldt dat de menselijke botten werden gevonden doordat kinderen ermee begonnen te spelen. Ouderen in de buurt wisten niet wat ze zagen toen ze de kinderen ermee zagen. Ze grepen snel in en legden de botten terug op de plek waar ze gevonden werden. Na enig graafwerk door ingeschakelde autoriteiten werd een graf gevonden met meerdere botten. De vondst werd gedaan aan de weg nabij de welbekende Olijvenmarkt in de stad. 

Inmiddels is het onderzoek in volle gang, meldt de kwaliteitskrant. Vertegenwoordigers van verschillende ministeries waren aanwezig en hebben monsters genomen en naar een laboratorium gestuurd voor analyse. Hoeveel personen er in het graf lagen kon de bron niet zeggen. Buurtbewoners en specialisten speculeren over van wie de resten mogelijk kunnen zijn. Sommigen denken dat het om strijders gaat die in het jaar 1578 vochten in de regio. 

Anderen denken dat het om Spaanse soldaten gaat die omkwamen tijdens de oorlog in Marokko.

© Redactie 2014
marokko
ksar el kebir
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?