WK voor Clubs in Marokko gaat officieel door

marokko
0
28 okt '14
De FIFA heeft aangegeven dat het WK voor Clubteams in Marokko gewoon doorgaat en dat men zich geen zorgen maakt. Bovendien adviseerde de voetbalbond de Afrikaanse spelers.

FIFA wil namelijk dat spelers uit landen waar ebola voorkomt zichzelf controleren als er interlands op het schema staan. Dat deed het door een speciale verklaring vanmiddag. Het advies daarin luidt dat spelers uit risicogebieden zich onder meer dagelijks moeten controleren op temperatuur en andere symptomen. Eerder besloot de Afrikaanse voetbalbond al dat spelers niet in getroffen landen als Liberia en Sierra Leone mogen voetballen. 

WK in Marokko Bovendien meldt FIFA dat het WK voor clubs in Marokko doorgaat, ondanks alle ophef rondom de Afrika Cup, begin 2015. 'Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er nog geen ebolagevallen vastgesteld in Marokko en daarom kunnen de voorbereidingen op het WK gewoon doorgaan', zegt FIFA. De wereldbond wilde echter niets zeggen over het uitstellen van de Afrika Cup.

Het AD verwacht dat de Afrikaanse voetbalbond daar op zeer korte termijn over beslist. Mogelijk volgt op 2 november een definitieve uitspraak van de bond, die er vooralsnog niets in zit om het toernooi uit te stellen. Marokko gaf eerder al aan uitstel te willen om de eigen bevolking te beschermen tegen ebola.

© Redactie 2014
marokko
fifa
ebolavirus
afrika cup 2015
wk voor clubs 2015
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi