OM komt met zeven 'jihadofficieren'

algemeen
3
29 okt '14
Het Openbaar Ministerie zet zeven officieren van justitie in om jihadverdachten te vervolgen.

Vijf officieren worden ingezet in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Arnhem. Dit zijn de steden waar de meeste jihadverdachten verblijven. Twee officieren worden bij het landelijk parket gestationeerd. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) schreef in september aan de Tweede Kamer dat er vijf officieren van justitie zouden komen in de strijd tegen geradicaliseerde moslims. 

Een woordvoerder van het ministerie meldt dat het OM geld heeft gekregen voor de aanpak van jihadisme en dat het aan het OM zelf is om dat geld te verdelen. OM-topman Herman Bolhaar bracht het nieuws woensdag naar buiten in een interview met De Telegraaf. "Hij heeft de plannen waarschijnlijk verder uitgewerkt", licht de woordvoerder toe. 

"Daarom kan hij nu zeggen dat er meer officieren komen." Landelijk lopen momenteel ongeveer dertig onderzoeken naar ongeveer zestig verdachten. Volgens Bolhaar gaat het om een 'waaier aan verdenkingen'. "Dan gaat het om samenspanning tot deelname aan de gewapende strijd, opruiing tot zelfs het voorbereiden van terroristisch handelen." 

© Novum 2014
polderjihad
openbaar ministerie
rotterdam
utrecht
amsterdam
den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?