Tropenmuseum loopt mogelijk miljoen euro mis door rel met Marokko

marokko
69
4 nov '14
Het Tropenmuseum loopt mogelijk een miljoen euro mis door de spanningen tussen Marokko en Nederland.

De Marokkaanse autoriteiten lieten weten dat het toegezegde sponsorbedrag voor een grote Marokko-tentoonstelling in het museum volgend jaar wordt geparkeerd. Dit zal voor onbepaalde tijd gebeuren, weet Het Parool. Het in de wacht zetten van de subsidie is een rechtstreeks vervolg van de eenzijdige opzegging van Nederland van het socialezekerheidsverdrag met Marokko. 

Het Noord-Afrikaans land is vooral niet te spreken over de houding van Nederland en prefereert een gezamenlijke oplossing. Hoewel het Tropenmuseum niet direct contact heeft met de Marokkaanse regering komt de klap hard aan. De Conseil de la Communaute Marocaine à l'Etranger is een orgaan dat voor de overheid contacten onderhoudt tussen Marokko en Marokkanen in het buitenland. 

Daar heeft het Tropenmuseum wel contact mee. De woordvoerder van het museum denkt dat de bijdrage onderdeel is van de politieke ophef: 'We dachten dat de zaak beklonken was, maar hebben bericht gekregen dat de subsidie on hold is gezet. Het is niet gezegd dat de subsidie definitief is ingetrokken, dus we houden hoop.'

© Redactie 2014
marokko
tropenmuseum
cultuur
subsidie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?