PVV weer eens woest om 'Post uit Marokko'

marokko
87
5 nov '14
Het is weer eens raak: de PVV in Den Haag is boos over lesmateriaal voor basisschoolkinderen met de naam 'Post uit Marokko'.

In het Haagse Museon krijgen kinderen een museumles over de Arabische wereld. De partij eist dat het project - dat de naam 'Post uit Marokko' draagt - onmiddellijk wordt stopgezet, aldus de Telegraaf. Tijdens de les krijgen kinderen van groep 4 en 5 les over onder meer de cultuur en het geloof in de Arabische wereld. Kinderen mogen dan islamitische kleding aan en dat noemt de PVV op geheel bekende wijze 'knettergekke islamverheerlijking'. 

Uiteraard zijn er schriftelijke vragen gesteld aan het college waarin men vraagt wat de meerwaarde is van Post uit Marokko. Museon zelf zegt op de eigen site dat de les voor veel kinderen een eerste kennismaking is met het leven in Marokko. Post uit Marokko gaat over Sara, een Marokkaans-Nederlands meisje en haar neef Omar uit de Marokkaanse stad Fes. Autochtone kinderen leren nieuwe dingen terwijl Marokkaans-Nederlandse kinderen zichzelf kunnen herkennen. 

Daardoor draagt de les bij aan onderling begrip, stelt Museon. 

© Redactie 2014
marokko
pvv
discriminatie
museon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?