Tientallen tips over getuige 'containerbaby' Amsterdam

algemeen
0
5 nov '14
De politie heeft nog eens dertig tips binnengekregen over de baby die anderhalve week geleden werd gedumpt in een Amsterdamse vuilcontainer.

Dat meldt een politiewoordvoerder naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond. De gouden tip zit er volgens haar nog niet bij. Slechts een klein deel van de tips gaat over de getoonde compositietekening van een mogelijke getuige. De man van ongeveer 30 jaar zou rond de tijd dat de baby werd gedumpt in een auto hebben gezeten in de buurt van de container in de Fritz Conijnstraat in Amsterdam-West. 

De politie heeft twee tekeningen van hem verspreid, een met en een zonder bril. Het overgrote deel van de tips gaat over de pleister en speen van het meisje, die beide in de uitzending werden getoond. De politie kreeg vooral informatie over plekken waar deze spullen kunnen worden gekocht. 

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week kwamen al veertig tips binnen. Dit heeft toen niet geleid tot het achterhalen van de ouders. 

© Novum 2014
politie
containerbaby
vondeling
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?