Marokkaanse held Allal helpt Rabat van regen af (video)

marokko
40
5 nov '14
De eerste herfstregens zijn dinsdagmorgen over de straten van onder meer Casablanca en Rabat getrokken. Dat zorgde voor de nodige problemen.

Meerdere hoofdwegen stonden blank omdat de putten en drainagebuizen in de straten niet waren schoongemaakt en de afvoer van regenwater daardoor spaak liep. De Nationale Directie van de Meteorologie waarschuwde daar nog voor maar lokale autoriteiten reageerden niet helemaal zoals het hoort. Op sociale netwerken delen Marokkanen massaal foto's van trams die hun weg vervolgen in het water en halve zwembaden op straat. 

Held 'Als de gemeentelijke diensten niks doen, doe ik het wel', moet Allal - een inwoner van Rabat - gedacht hebben. Hij besloot de putten in een straat zelf schoon te maken zodat het regenwater weg kan vloeien. De laatste fase van zijn werkzaamheden werden gefilmd door omstanders. Bewust van de camera's maakte Allal 'de regenheld' er een klein showtje van. 

Hoewel omstanders op Twitter de volle laag krijgen omdat ze bleven kijken en de man niet hielpen bleken hun beelden toch ergens goed voor. Men spreekt vol lof over Allal en volgens velen is hij een voorbeeld voor het zelf participeren van burgers op problemen. 

© Redactie 2014
marokko
regenval
casablanca
rabat
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?