Directeur basisschool Fes aangehouden voor drugshandel

marokko
0
5 nov '14
De directeur van de Belghazi school in Hay Bab Al Khukha in Fes werd afgelopen weken gearresteerd op beschuldiging van drugshandel.

De gerechtelijke politie arresteerde de schooldirecteur nadat andere drugshandelaren zijn naam noemden, meldt Al Massae. Mohammed El Nemli is het hoofd van de Vereniging voor Educatieve Instellingen in Marokko en hekelde in gesprek met de bron de arrestatie. Hij is van mening dat Marokkaanse agenten voorzichtig moeten zijn met arrestaties op basis van dergelijke geruchten. 

'Ambtenaren moeten er zeker van zijn voordat ze arrestatiebevelen uitvoeren op bestuurders van onderwijsinstellingen', aldus El Nemli. De arrestatie bleef ook bij de kinderen niet onopgemerkt. Een aantal van hen zag hun directeur geboeid weggevoerd worden door agenten. De agenten in kwestie verklaarden dat ze een arrestatiebevel uitvoerden nadat zijn naam werd genoemd in een drugszaak. 

Eerder kreeg de directeur een dagvaarding om zich te melden binnen een bepaald termijn. Hier gaf hij echter geen gehoor aan waarna justitie besloot de man zelf op te halen. El Nemli is van mening dat dit een poging tot afpersing kan zijn, vooral omdat de school van de verdachte in een moeilijke wijk in de stad staat waar veel criminaliteit is. 

© Redactie 2014
marokko
fes
drugshandel
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?