Amsterdamse stichting Santé Pour Tous gaat kinderlevens redden in Marokko

marokko
78
5 nov '14
In de week van 8 t/m 12 december reist een medisch team van stichting Santé Pour Tous naar Casablanca om kindjes te opereren die lijden aan een hartafwijking.

Daarmee heeft Santé Pour Tous de eer om als eerste buitenlandse stichting dergelijke complexe operaties in Marokko uit te mogen voeren. Kinderhartchirurgie is broodnodig in Marokko. Er worden per jaar ruim 6000 baby’s met een hartafwijking geboren in Marokko. Per dag sterven maar liefst zes baby’s ten gevolge hiervan en bijna al deze baby’s leven niet lang genoeg om hun eerste verjaardag te vieren. 

Vooral het tekort aan kinderhartchirurgen is een belangrijke oorzaak voor dit hoge sterftecijfer. Met name kinderen van arme ouders moeten het ontgelden. Stichting Santé Pour Tous gaat daarom deze kinderen gratis opereren. Het project zal zich niet beperken tot gratis operaties voor de allerarmsten, maar ook zal in de komende jaren een gedegen opleiding tot kinderhartchirurg opgezet worden. 

Daarnaast zal Santé Pour Tous helpen bij het opzetten van een volledig geoutilleerde afdeling kinderhartchirurgie. Dit alles in samenwerking met de afdelingen kinderhartchirurgie van het AMC in Amsterdam en het LUMC in Leiden.

Wil jij dit geweldig project ondersteunen? Doneer dan op rekeningnummer NL45ABNA0444570829 t.n.v. Stichting Santé Pour Tous o.v.v.“kinderhartchirurgie”. Hoe klein het bedrag ook is: help deze kinderen!

© Redactie 2014
marokko
sante pour tous
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?