Islampartij Nida: 'Zwarte Piet is pure racisme'

algemeen
149
6 nov '14
Volgens Nourdin El Ouali, fractievoorzitter van de Rotterdamse islampartij Nida is Zwarte Piet 'onversneden racisme en een erfenis van een achterlijke tijd en een achterlijke cultuur'.

El Ouali deed mee aan een debat over Zwarte Piet. De fractievoorzitter toonde zich scherp als altijd en voegde eraan toe dat Sinterklaas veel racistische vrienden heeft, aldus het AD. Ook schrijft de bron dat er luid gejuich ontstond na de woorden van de islamitische partijbaas. Tegengeluid kreeg hij van Antoinette Laan. Zij was het niet met hem eens en stelde dat 72 procent van de Rotterdammers Zwarte Piet wil behouden. Bovendien moet een kinderfeest niet verpest worden. 

Volgens haar lachte de VVD om de uitspraak van een Amsterdamse rechter, die zei dat Zwarte Piet een negatief stereotype is. El Ouali benoemde het probleem maar kwam ook met een oplossing. ' Als mijn buurman door de schoorsteen gaat, komt hij er niet uit met kroeshaar, dikke lippen, grote ringen in zijn oor, maar met vegen. Dat is voor mij de juiste Piet.'

© Redactie 2014
islam
moslims
nida
rotterdam
nourdin el ouali
zwarte piet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?