Gekte om held Allal compleet: fanpage en liefdesbrieven

marokko
19
7 nov '14
Marokko loopt weg met Allal Kadous. Hij vergaarde beroemdheid door in waterputten te duiken en ze vrij te maken van stenen en ander vuil.

Marokko werd deze week geteisterd door hevige regenval waardoor veel straten blank liepen. Onmacht bij de lokale autoriteiten dwong burgers zelf initiatief te nemen. De oudere maar afgetrainde Allal toonde zich daarbij een voorbeeld. Hij dook putten in en maakte ze schoon zodat het water weer ergens heen kon. Dat was van cruciaal belang omdat ook veel huizen waren ondergelopen. 

Held Nadat zijn heldendaden werden vastgelegd op video begon zijn beroemdheid. Filmpjes op YouTube werden tienduizenden keren bekeken en ook Facebook heeft kennis gemaakt met Allal de held. Fans hebben een fanpage opgericht. Elk uur stijgt het aantal likes met duizenden. Mensen die handig zijn met photoshop bewerken erop los. 

Zo is Allal als Superman te zien en gaat hij de strijd aan met monsters en ninja's. Ook bewerkten fans het lichaam van Allal in dat van de Hulk. Ook de lokale pers loopt weg met de participerende burger. Zo werd hij geïnterviewd en houden jongeren hem steevast staande voor selfies en groepsfoto's. 
Arm Allal blijkt bovendien een arme burger te zijn met weinig bezittingen. Op de pagina is hij te zien in een piepkleine ruimte waar hij slaapt, kookt en eet. Vooral het feit dat hij nauwelijks eigenbelang kent doet menig hart smelten. Oké toegegeven: ook hier op de redactie zijn we gek op onze spontane held.

Allal Kadous krijgt inmiddels ook liefdesbrieven toegestuurd op de pagina. 'Marokko houdt van Allal' en 'I love you Allal' valt te lezen. Bekijk de Facebookpagina hier.

© Redactie 2014
marokko
allal kadous
rabat
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?