Blauwe vinkjes in Whatsapp binnenkort weer uit te zetten

algemeen
6
8 nov '14
De blauwe vinkjes die in Whatsapp worden aangeven wanneer je bericht is gelezen zijn hoogstwaarschijnlijk binnenkort uit te zetten.

In de vertaalomgeving van Whatsapp staat sinds kort een vermelding van de optie die waarschijnlijk later in een update beschikbaar wordt gemaakt.

Op de vertaalomgeving translate.whatsapp.com kunnen geïnteresseerden meehelpen aan het vertalen van de berichtenapp. Voor de Android-versie werd de volgende zin door Whatsapp ter vertaling ingediend: "If you turn off read receipts, you won't be able to see read receipts from other people". Naar het Nederlands vertaald is dit: "Als je leesbevestigingen uitzet, dan kun je de leesbevestigingen van anderen niet meer zien".

Een soortgelijke optie dus als om te zien wanneer iemand voor het laatst online was geweest. Ook dan wordt eveneens het tijdstip waarop iemand voor het laatst online was niet meer vertoond.

Whatsapp introduceerde de blauwe vinkjes op 5 november en ontving hierdoor veel kritiek, vooral op het gebied van privacy lag Whatsapp onder vuur. Whatsapp/Facebook heeft nog niet gereageerd op de ophef, die plotseling voor lagere beoordelingen zorgde in de Apple App Store en Google Play Store.

© MAROKKO.NL 2014
whatsapp
leesbevestiging
privacy
messaging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?