Irak bevestigt verwonding Daesh-leider Abu Bakr al-Baghdadi

buitenland
142
10 nov '14
De voorman van terreurbeweging Daesh, Abu Bakr al-Baghdadi, is inderdaad gewond geraakt bij een luchtaanval in West-Irak. Dat beweert de regering in Bagdad.

De Amerikaanse regering zegt niets te weten van de luchtaanval, die een bijeenkomst van Daesh-leiders in Qaim zou hebben getroffen. Ook over het lot van Al-Baghdadi weet het Pentagon naar eigen zeggen niets. De Iraakse ministeries van binnenlandse zaken en defensie maakten melding van de verwonding van Al-Baghdadi, maar lieten het daarbij. 

Een bron bij binnenlandse zaken wist te melden dat de Daesh-leider werd getroffen tijdens overleg met strijdmakkers in Qaim, dat niet ver van de Syrische grens ligt. De ingewijde zegt dat te hebben vernomen van Daesh-strijders die als informant voor Bagdad werken. Daesh heeft Al-Baghdadi uitgeroepen tot kalief ofwel hoogste leider van de gebieden die de groep in Syrië en Irak in handen heeft gekregen. 

De groep eist dat alle moslims trouw aan hem zweren. De Verenigde Staten hebben op zijn hoofd een prijs van tien miljoen dollar gezet. 

© Novum 2014
abu bakr al baghdadi
daesh
isis
irak
qaim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?